Sıkça Sorulan Sorular

Zinc Flake Kaplamaların avantajları

Zinc Flake Kaplamaların Avantajları;
 
Yüzey altı korozyon sünme riskinin olduğu boyaların aksine, bu durum çinkonun kurban etkisinden kaçınılır. NSST'de çinko pul kaplamaları, testte (genellikle DIN EN ISO 9227'ye göre çalışan) genellikle sadece 96 ila 200 saat elde eden tipik bir galvanik çinko kaplamadan daha iyi koruma gösterir.
 
 
Kataforetik boya kullanıldığında, boya tabakası zarar gördüğünde katodik korne koruması yoktur. Kırmızı pas oluşumu, tabakanın yapışmasına ve kabarmasına / talaşlanmasına neden olan boşluklarda ve çiziklerde meydana geldiğini fark edeceksiniz.
 
 
Çinko veya çinko alaşımı kaplı kaplama tabakalar, tüplerin içlerinde hiçbir tortu oluşturmaz. Kaplama, yüksek mukavemetli çelik malzemeler üzerinde hidrojen gevrekleşmesine neden olabilir
 
 
Sıcak daldırma galvaniz, lehim kırılganlığı / kırılganlık riski ile birlikte yüksek ağırlıklara yol açar. Yüksek işlem sıcaklıkları nedeniyle, parçalar deforme olabilir ve sıcaklık çeliğin sertliğini azaltabilir. Zımbalanmış deliklerdeki ve deliklerdeki filmler yoğun bir şekilde tekrar çalışılmasını gerektirir ve temel malzeme serbest bırakılabilir
 
 
Çinko kaplamalı parçaların kesim kenarında koruması yoktur.
 
 
Çinko tanecikli kaplamaların risk veya hidrojen gevrekliği olmadığından mükemmel aşınma korumasına sahiptir. Ayrıca aşırı sıcaklıklara dayanıklıdır ve iyi sürtünme özelliklerine sahiptir (cıvata ve somunlarda).
 
 
Çinko pul kaplama ayrıca çevre dostudur ve herhangi bir hidrojen gevrekleşmesinin yüksek dayanımlı bağlantı elemanları için bir riski yoktur. Sonuç olarak, çinko pul kaplama çok çeşitli parçalarda kullanılabilir ve bazı büyük avantajlar sunar.